CHICKEN FEET

- timer , minutter, sekunder

Ny mangesidet og international CD med Peter Abrahamsen og Bell Pepper Boys

 

Chicken Feet er titelnummeret på den seneste CD, der udkom 28. oktober 1999, og som igen er et bevis på, at musik er international, og at venskaber på tværs af landegrænser skaber grobund for de sjoveste sammendrag af forskellige kulturers melodier og tekster.

Chicken Feet er en fri oversættelse af Hønsefødder og Gulerødder, og når denne gamle sang pludselig dukker op på CDen, skyldes det, at Bell Pepper Boys en dag ville vise deres amerikanske ven, harmonikavirtuosen Bruce Daigrepont fra staten Louisiana, hvordan man spiller en dansk folkemelodi. Aldrig så snart var tonerne slået an, før Bruce Daigrepont stemte i med sin karakteristiske cajun-to-rader, og hurtigt udviklede nummeret sig til denne glade two-step udsat for cajun-country.

På samme måde har et tilfældigt møde i Danmark med en brasiliansk sanger medført, at Peter Abrahamsen sidste år turnerede i det sydlige Brasilien og lærte den helt specielle Gaucho-kultur at kende. Med sig hjem tog han gaucohernes "nationalsang", Jeg synger, Jeg er Gaucho, Brasileiro, og oversatte den med venners hjælp.

Den brasilianske stemning var ikke helt fjern for Peter Abrahamsen, som i årevis har været dybt grebet af tonen og farven i den portugisiske Fado, hvis melankolske træk igen er i familie med de stemningsfulde countrymelodier, der har været Peter Abrahamsens favoritter igennem hele hans karriere. Fadoen Forårssvalen har orkesteret ofte spillet på turneerne, gerne med et resultat, at der blev helt stille i salen. Nu er den endelig kommet på CD.

Sangene har alle det fælles træk, at de fortæller en god historie. Sådan en skal formidles af en god fortæller. Det er Allan Olsen, og sangen Han kom fra byen er skrevet som en anerkendelse af denne fortælleevne.

Men holder man specielt af Peter Abrahamsen og Bell Pepper Boys’ særlige tone i countrymusikken, så kan man glæde sig til standarderne You’ll win again, Goodnight Irene og Midnight special. Går man efter Cajun-stemningen, rummer CDen ikke mindre end seks numre i den stil.

Kort sagt en mangesidet, international CD.

Medvirkende : Peter Abrahamsen , vokal , guitar & triangel . Joachim Ussing , bas .Gert Smedegaard , trommer . Konrad Jahn , el-guitar , akk.guitar & vokal . Leif Ernstsen , harmonika samt på udvalgte numre Bruce Daigrepont , harmonika. Kristian Lassen, trommer. Desuden medvirker Janne Lærkedahl , kor, Poul Erik "Polle" Olsen , triangel, Rosemarie Ussing er solist på Andoui Lait. Indspillet i Studio Farmen, Regstrup, i 1998 / 1999 Teknik & mix : Michael Engman & Konrad Jahn. Produktion:Bell Pepper Boys . Coverfoto : Sv.Å.Lorenz Christensen

Oskar OSCD 1009