PETER ABRAHAMSEN PÅ GADEN MED DOBBELT CD

Peter Abrahamsen og Bell Pepper Boys: "Borrowed & Blue"

"Noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt". Sådan lyder oversættelsen af titlen på Peter Abrahamsen og Bell Pepper Boys anden CD, og sådan er indholdet også ganske kort beskrevet:

Noget Gammelt: Peter Abrahamsen, med over 45 år på bagen i dansk musik, har samlet musikalsk rejsegods fra alle årene, og blandt de "gamle" numre, som han og hans orkester gerne ville forevige igen, er hittet "Rose, skal vi danse" fra midten af 70'erne. Det er første gang, Peter Abrahamsen selv indspiller nummeret, som han i sin tid skrev til Erik Grip.
Blandt det gamle er også den varme kærlighedssang "Før det er for sent" i en indtrængende version, som for alvor får folk ud på dansegulvet til en romantisk krammer.

Noget Nyt: Ingen plade uden overraskelser, og dét må man sige, der er på denne dobbelt CD - Peter Abrahamsen har længe haft en svaghed for den sydstatsamerikanske Cajun-musik, og ud over, at han derfor kalder sit orkester Bell Pepper Boys , hvilket på den kant betyder Grøn Peber Drengene, en vigtig ingrediens i Sydstaternes krydrede retter - pebrene altså, ikke drengene - har det bragt ham flere gange til staten Louisiana. Her traf han sidste år den højt estimerede cajun-sanger, harmonikaspiller og komponist Bruce Daigrepont, hvis orkester han i eftersommeren 95 indspillede tre numre med . De blev indspillet i Ultrasonic Studierne i New Orleans - et studie, som bl.a. Neville Brothers og Trisha Yearwood har brugt. Det drejer sig om cajun-klassikerne Acadie à la Louisiana, Je m'endors, samt Une Autre Chance, alle tre i dansk oversættelse. Samarbejdet med Bruce Daigrepont handler om venskab gennem musik på tværs af folkeslagenes særegenhed, men holdt sammen af en fælles kærlighed til folkemusik.

Den samme opfattelse af, at musik er uden grænser, har bragt Peter Abrahamsen og Bell Pepper Boys til Færøerne og til mødet med det 35 personer store kor Glymur (som betyder bragende, rungende på Færøsk). Under Skt. Olai-festen for nogle år siden hørte Peter Abrahamsen en færøsk sang Fagre Blóma og genkendte den som en gammel countrymelodi. Han slog det efter i en nodesamling og fandt ud af, at det drejede sig om en gammel folkesang, som åbenbart har vandret omkring i starten af århundredet. I USA hedder den Blue Eyes Cryin' In The Rain, på Færøerne Fagra Blóma, skrevet af den færøske digter Pol F. oversat til dansk, Fagre Blomst.

CDen rummer sangen på alle tre sprog i en brusende ni minutter lang version. Sammen med Glymur har Peter Abrahamsen & Bell Pepper Boys tillige indspillet sangen "Der er langt til Afrika" med tekst af Jan Toftlund.

Noget Lånt: Helt ukendt er det ikke, at Peter Abrahamsen og hans skiftende orkestre gennem de seneste 10-15 år har holdt meget af at spille country-truckermusik, og CDen bringer 10 bonusnumre fra dén kuffert: Det drejer sig blandt andet om en udgave af Country klassikeren "He'll have to go", en omskrivning af "House of The Rising Sun" kaldet "New Orleans", "Bye Bye Love" og Hank Williams Klassikeren "Your Cheatin' Heart".

Noget Blåt: "Månen er altid Blue" er titlen på et af de mere sørgmodige numre, som også tæller jukeboksklassikeren "Ann Cathrine", "Marianne" og "Klø mig lidt på Ryggen".

Ialt 23 numre fordelt på to CDere.med næsten 100 minutters musik

Dobbelt CD'en "Borrowed & Blue " er udgivet af Kulturforeningen Oskar som også stod bag Peter Abrahamsen & Bell Pepper Boys forrige CD "Frihed, ret & tro" med tekster af Oskar Hansen og som har solgt over 10.000 eksemplarer.

Orkestret på CDen består af 

  • Peter Abrahamsen, guitar, cajunvaskebrædt og -triangel, vokal
  • Konrad "Farmer" Jahn, guitar, vokal, percussion, kor
  • Leif Ernstsen, harmonika
  • Joachim Ussing, bas
  • Claes Pauli Jacobsen, trommer, kor

Borrowed & Blue
Peter Abrahamsen & Bell Pepper Boys

OSKAR
OSCD 1003-2


lingerie la perlalingerie la perlaabbigliamento Wood WoodRacchette WilsonCheap kenzo sale