BLÅ HIMMEL OVER BYEN
Første udgivelse fra Henrik Strube i syv år.
Udkommet 1. oktober 1997

Henrik Strube er blevet en moden mand, ikke længere rock-idol, men en intens musiker med et publikum, som han de sidste syv år har optrådt for på de små spillesteder rundt om i landet.

Den nye CD hedder "Blå himmel over Byen". Tolv sange ialt, nogle nyindspilninger af gamle numre, andre førstegangsindspilninger, det meste er eget stof, men nogle af titlerne er skrevet og komponeret af andre.

- Det har været sådan på mine ni forrige albums LP/CDer, at jeg stort set har skrevet alle sangene selv. Dennegang har jeg været på udkig efter andre og fundet mine yndlingssange og nogle perler fra andre kolleger og jeg har sjældent følt mig i så god kontakt med det, jeg har lavet, som nu, siger Henrik Strube.

- I 1989 valgte jeg at holde op med den mere frembrusende rock. Jeg begyndte at optræde alene, og det var en kæmpemæssig omvæltning. Jeg nåede derigennem ind til det, som i virkeligheden hele tiden har været kernen; en akustisk guitar, og jeg er overhovedet ikke blevet træt af det. Jeg synes, det er en god skikkelse at give mine sange, men vi har ikke været puritanske på Blå Himmel Over Byen. Der medvirker mange musikere.

- Det publikum, jeg har i dag, er jeg vokset op sammen med. Der er nogen, der har fulgt mig og har været til mine koncerter, og i dag ønsker de at komme og bruge en aften på at lytte, ikke kun til melodierne, men bestemt også ordene. Der er meget kort afstand mellem mig og publikum, og det passer mig fint at sidde på en barstol med min akustiske guitar og synge mine sange, fyre et par historier af og dele en aften sammen med publikum.

Albummet, som er produceret af Henrik Strube, Søren Jacobsen og Flemming Ostermann, er ikke blevet til overnight: I oktober 1995 blev grundbåndene indspillet i Master Link Studiet i Nashville, Tennessee, under kyndig ledelse af kollegaen Flemming Ostermann. Det skete sammen med en række amerikanske musikere, Pig Robbins (piano, hammondorgel og keyboards), Kenny Malone (trommer) og Charlie McCoy (bas, mundharpe) og med guitaristen Paul Banks, som har arbejdet sammen med Henrik Strube i en hel del år.

- Hjemme i Danmark arbejdede jeg videre hos guitaristen og produceren Søren Jacobsen, men kun når jeg havde tid fra andet arbejde (blandt andet som redaktør af Musikeren).

Blandt de danske musikere høres Thor Backhausen på hammondorgel og orgel, Søren Jacobsen på keyboard, guitar og diverse andre instrumenter, Flemming Ostermann, bas og kor, samt Lis Damm, kor.

Det nye album BLÅ HIMMEL OVER BYEN indeholder Henrik Strubes egne sange og hans udvalg og oversættelser af bl.andre Mikael Wiehe, Bjørn Afzelius og Ulf Lundell. Han har sat musik til et digt af Emil Aarestrup (Til en veninde) og til Tove Ditlevsen (Dig vil jeg møde) og en enkelt tekst skrevet af Henrik Strube nu tyveårige datter.
Desuden er der sange af Evert Taube (Så længe skuden kan gå) og Troels Trier (Besat af Dig).

Albummet er udkommet på pladeselskabet
Oskar
OSCD 1007